- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Švedska priznala: Rusija proizvodi više oružja nego što Zapad može da isporuči Ukrajini

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska artiljerija
Ruska artiljerija - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Rusija proizvodi više oružja nego što Zapad može da isporuči Ukrajini, saopštio je glavnokomandujući Oružanih snaga Švedske Mikel Biden.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin je pripremio rusku ekonomiju za rat na način na koji mi ne možemo. Rusi sada proizvode ogromnu količinu vojne tehnike, mnogo više nego što mi možemo da isporučimo Ukrajini“, izjavio je Biden za nemački list „RND“.

S tim u vezi, on je konstatovao da Moskva i dalje poseduje više vojnog potencijala i snaga koje može da upotrebi protiv Oružanih snaga Ukrajine, što dodatno otežava situaciju na terenu.
Osim toga, Biden tvrdi da je sukob u proteklih nekoliko meseci zašao u ćorsokak, zbog čega bi mogao da se oduži godinama.
Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavljaju „igranje vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.
U Kremlju su saopštili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala