- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milačić: Pređena je crvena linija – Srbi bi trebalo da otkažu poverenje Vladi Crne Gore

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Prava Crna GoraPredsednik Prave Crne Gore Marko Milačić
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Svi akteri društvenog i političkog života Srba u Crnoj Gori morali bi u narednim danima da odgovore na to što je crnogorska vlada podržala rezoluciju o Srebrenici, ocenjuje poslanik crnogorskog parlamenta Marko Milačić.
„Sada smo u poziciji da ne moramo da budemo na ulicama. Nekoliko partija koje predstavljaju Srbe podržavaju ovu vladu. Mislim da treba da se dogovorimo i da vidimo šta ćemo da radimo kada govorimo o podršci ovakvoj vladi“, ističe Milačić.

Srbi više ne treba da podržavaju crnogorsku vladu

Po njegovom mišljenju, crvene linije su pređene, političke partije koje predstavljaju Srbe u narednim danima moraju da donesu plan akcije, jer, kako kaže, od protesta na ulicama nema ništa.
„Suština je kako će srpski narod i političari odgovoriti na ovo“, konstatuje Milačić.
Ne želeći da, kako kaže, prejudicira odluke, smatra da Srbi u Crnoj Gori više ne smeju da podržavaju vladu koja je glasanjem za rezoluciju o Srebrenici stavila žig na svakog Srbina.

Glasanjem za rezoluciju, Crna Gora se upisala u najcrnje stranice istorije

Protestom protiv odluke crnogorske vlade da u UN-u podrži predlog rezolucije o Srebrenici, građani su želeli da pokažu pristanak na sramotu zvanične Crne Gore. Crnogorska vlada je, glasajući za rezoluciju, pogazila svoj obraz i upisala se u najsramnije stranice istorije moderne Crne Gore,
Prema Milačićevim rečima, glas Crne Gore imao je veću težinu nego glas bilo koje druge države članice UN-a zato što u toj državi živi do četrdeset odsto Srba.
„Sama činjenica da je takva zemlja, sa tolikim procentom Srba glasala „za“ – nije se udostojila da bude ni uzdržana, ima mnogo veću težinu. Mislim da su i pritisci bili mnogo veći na Crnu Goru, da se pošalje poruka koja je mnogo značajnija kreatorima ovakvih politika nego poruka kroz glasanje bilo koje države u svetu“, zaključuje Milačić.
Predsednik Skupštine CG Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
REGION
Mandić: Podgorica glasanjem za rezoluciju o Srebrenici unizila sebe, a ujedinila srpski narod
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala