Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić poručio Zapadu: Niste uspeli da stavite žig na čelo Srba - nikad nećete uspeti!

© Tanjug / TANJUG VIDEOPredsednik Srbije Aleksandar Vučić ogrnuo se srpskom zastavom tokom sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ogrnuo se srpskom zastavom tokom sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
 - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Zapadu sa sednici skupštine UN da, usvajanjem rezolucije o Srebrenici, nije uspeo da stavi žig na čelo Srba i da nikad nećete uspeti!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle debate o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da se nikada nije desilo u ovoj instituciji da glasanje o pitanju genocida ne bude jednoglasno, a da je ovo bilo prvi put.
„U bilo kom nacionalnom parlamentu ovakav akt ne bi uspeo. Ovo je jedino mesto na svetu gde je takav dokument donet“, rekao je Vučić u završnom obraćanju.
Govoreći o amandmanima koje su neke zemlje podnele na prvobitni nacrt rezolucije, on je rekao da je to bio samo doprinos konfuziji i pokušaj odbrane obraza dotičnih zemalja.
Vučić je rekao da je jedina namera rezolucije bila da se moralno-politička krivica pripiše jednom narodu, odnosno Srbiji i Republici Srpskoj.
„Kada je reč o legitimitetu to nije uspelo“, dodao je Vučić i nastavio:
„Ti ljudi, koji su hteli da stigmatizuju srpski narod, nisu uspeli. Nisu stravili žig na naše čelo. Ponosan sam što sam danas branio pravo jedne male zemlje ne vređajući nikoga; poklonivši se žrtvama i priznavši sve greške koji su neki od naših sunarodnika učinili; Stojeći kao ponosan i dostojanstveni Srbin koji to zna.“
Vučić je, obraćajući se predsedavajućem, napomenuo da je srpski narod najviše propatio u regionu jugoistočne Evrope, ali da ga uverava da će već sutra otpočeti dijalog unutar Srbije sa bošnjačkom manjinom.
„Ovo je sada iza nas, i mi ćemo raditi na razvoju mira i daćemo doprinos tome“, zaključio je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala