Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić u UN potpuno razobličio namere Nemačke i Zapada protiv Srba /video/

© Tanjug / TANJUG VIDEOPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u UN
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u UN  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na Generalnoj skupštini UN, na kojoj se glasa o rezoluciji o Srebrenici, da je to visokopolitizovana rezolucija i pozvao sve zemlje članice da ne glasaju. Vučić je izjavio je da mu nije lako da govori posle Nemačke jer će, bez obzira šta da uradi, biti optužen za poricanje zločina.
„Govoriti protiv rezolucije posle Nemačke nije lako iz nekoliko razloga. Bez obzira šta uradite, veliki će vas optužiti za poricanje zločina i da potcenjujete i minimizirate zato što se usuđujete da dignete glas. Želim da razotkrijem neistine. Ja sam se poklonio žrtvama sukoba u Bosni i Hercegovini i položio sam cvet žrtvama Bošnjacima“, rekao je Vučić.
On je postavio pitanje zašto se ona donosi.
Vučić je pitao kome je potrebna rezolucija i zašto ti ljudi nisu počeli da govore o genocidu koje su počinile njihove zemlje.
„Nadam se da će se drugi genocidi u skladu sa rezolucijom iz 2015. godine, uključujući i genocid nad srpskim narodom u Prvom svetskom ratu“, rekao je Vučić.
Vučić je podsetio na stradanje srpskog naroda i u Prvom i u Drugom svetskom ratu.
„Niko ne bi trebalo da podseti ljude u ovoj sali.“, dodao je on.
On je podsetio na reči nemačke predstavnice koja je rekla da podjednako žali sve žrtve i upitao zašto toga nema u rezoluciji.
On je rekao da će rezolucija izazvati podele i da će biti potrebno puno truda da se uloži u održavanje mira.
Vučić je upitao predstavnike velikih sila zašto su uložile toliki trud i pretile malim članicama Ujedinjenih nacija ukoliko ne glasaju za rezoluciju.
„Ima jedna mala zemlja sa Balkana koja kaže da se ne plaši da će glasati protiv ove rezolucije“, rekao je Vučić.
Vučić je upitao i zašto su usvojeni amandmani. „Samo da pokušate da prikrijete pravu istinu da je ona protiv jednog naroda. Zašto ponovo otvarate rane? Zato što je to nekome politički potrebno“, rekao je Vučić i podsetio da je posetio memorijalni centar u Potočarima gde je umalo linčovan.
Ovo će napraviti potpuni politički haos u svetu, zaključio je i dodao: „Mi danas branimo svet i principe međunarodnog prava“, rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala