- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Babić iz Moskve za Sputnjik: „Srbija može da odahne – biću spreman za EP“

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSrđan Babić
Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Srđan Babić, štoper Spartak Moskve i jedan od najbolje ocenjenih defanzivaca Premijer lige Rusije, povredio je zadnju ložu protiv Dinama iz Moskve pre tri nedelje, i prve prognoze bile su da je za njega sezona završena. Ipak, u intervjuu za Sputnjik, poručio je da se oporavio i da će biti spreman za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj narednog meseca.
Sputnjik je stupio u kontakt sa Babićem po njegovom dolasku u Moskvu, odakle se vratio sa dvonedeljnog oporavka koji je odradio u Beogradu.

„Klub mi je dao 'zeleno svetlo' da odem u Srbiju na rehabilitaciju. Odradio kod doktora Tocilja sve što je trebalo i sada sam super. Loža je dobro, već trčim, a od ponedeljka treniram sa timom. Stigao sam u Moskvu, a Srbija može da odahne, biću spreman za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj“, počeo je priču vidno raspoloženi Babić.

Rusi su te „otpisali“ da je sezona završena, ali ti si uspeo da se vratiš i brže nego što je trebalo... Nije izgledalo dobro u polufinalu Kupa Rusije protiv Dinama, kada si u ranoj fazi susreta napustio teren, čak si iskalio bes na flašici...
– Uh, svašta mi je tad prolazilo kroz glavu, skupilo mi se i u svlačionici. Emocije su to, teško je... Znao sam da sam se povredio, adrenalin je bio pojačan i šutnuo sam medicinsku torbu. Na sreću, brzo smo ustanovili da povreda nije ozbiljnije prirode, tako da ću biti u protokolu za meč poslednjeg kola protiv Orenburga, gde putujemo na gostovanje. Ruptura zadnje lože je prošlost i to je najvažnije. Hvala doktoru Tocilju koji me je oporavio u ekspresno kratkom roku. Moje je da nastavim da radim i budem potpuno spreman za Evropsko prvenstvo.
© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrđan Babić
Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Srđan Babić
Manje od mesec dana ostalo je do prvog meča na Evropskom prvenstvu, a već na startu najteži mogući zadatak – Engleska?
– Najvažnije je da smo se posle 24 godine plasirali na Evropsko prvenstvo. To je bio prvi cilj, idemo sad dalje, želimo da prođemo grupu. O Englezima ne treba trošiti reči, svi znaju i svi ide, Kejn, Saka, Foden, Belingem, Rajs... Strašna ekip. Ali, imamo mi naših kvaliteta, daćemo sve od sebe da ovoga puta obradujemo naciju. Izostao je taj neki rezultat u Kataru, sada želimo da budemo još bolji i daćemo sve od sebe. Meni je posebno drago što sam uspeo da se oporavi, jer svašta smo u prethodnih godinu i po dana preturili preko glave, borili smo se i bilo bi mi jako teško da sam zbog povrede morao da propustim završni turnir.
Da li si lepe vesti već javio selektoru Draganu Stojkoviću, koji te je uvrstio na širi spisak?
– Naravno, može da odahne i da računa na mene. Biću spreman, nadam se dobrim rezultatima. Da se prođe grupna faza, to je prvi cilj. Treba svi da težimo ka tome, da se prođe grupna faza, da se napravi iskorak u odnosu na KAtar. Imali smo euforiju pred Svetsko prvenstvo, završilo se kako se završilo, nadam se da ćemo na popravno da obradujemo naciju. U svakodnevno sam u kontaktu sa ljudima iz Fudbalskog saveza, čujem se redovno sa direktorom Dikom Stojanovićem. Ponavljam, sve vreme sam bio dobar i miran u glavi i znao sam da ću biti spreman. Zovu i oni mene, prate, sve je na kraju dobro ispalo.
Znači, bićeš spreman za Harija Kejna?
„Biću spreman, to je sigurno. E sad, da li ću igrati ili će to biti neko drugi, to je na selektoru da odluči. Kome god da bude pripala ta uloga, igraće protiv jednog od tri najbolja napadača današnjice. Generalno, znamo šta nas očekujemo, znamo da Englezi imaju paklen tim i igrače od preko 100 miliona evra i pokušaćemo da se nosimo sa njima. Fokus je tu, daćemo sve od sebe, to obećavamo naciji. Nema euforije kao prošli put pred Mundijal, to može da bude dobra stvar u čitavoj priči, rekao je za Sputnjik Srđan Babić, koji je protiv Bugara sačuvao obraz Srbiji u Leskovcu na stadionu Dubočica, odakle su Orlovi odleteli na EP posle 24 godine.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
SPORT
Vlahović dobro pamti sve: „Mister, hvala na svemu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala