- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandal umesto spektakla: „Golubice“ bojkotovale finale Kupa Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Očekivao se spektakl u finalu Kupa Srbije za žene, a usledio je skandal – fudbalerke Spartak Subotice revoltirane odlukom FSS i CAS da se odbije njihova žalba i da titula bude dodeljena Crvenoj zvezdi, izašle su na teren sa sedam igračica u protokolu, posle čega je usledio prekid i kraj.
Spartak Subotica i Crvena zvezda trebalo je da spuste zavesu na tekuću sezonu, ali je bačena mrlja zbog onog što se dogodilo u Kruševcu.
Kako je javio reporter Sport kluba koji se našao na licu mesta, „golubice“ su se pojavile sa sedam igračica i time su pokazale šta misle o odluci Fudbalskog saveza Srbije i Suda za sportsku arbitražu (CAS).
Tek što je počeo meč, igračica Spartaka Belovan pala je na zemlju i morala je da izađe iz zgre zbog povrede, a kako ih je na terenu bilo svega šest, bilo je jasno da meč mora da bude prekinut i da će pobeda biti dodeljena Crvenoj zvezdi.
U protokolu za Spartak bile su: Mihajlović, Vučković, Belovan, Ilić, Stupar, Ćirić i Filipović.
Podsetimo, Spartak je izgubio titulu prvaka Srbije za "zelenim stolom", nakon što je Sud za sportsku arbitražu iz Lozane potvrdio kaznu za oduzimanje četiri boda, posle čega je Crvena zvezda stigla do prve titule u istoriji. Sport je nastao zbog nepravilnosti u ugovoru Mađarice Rago u meču dva tima u prvom delu.
Zvezda je na kraju sezone završila sa bodom ispred Spartaka iz Subotice.
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Piksi produžio ugovor sa Srbijom do 2026!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala