- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siniša bi bio ponosan /video/

© AP Photo / Luca BrunoSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Bolonja je prvi put od svog osnivanja 1909. godine izborila plasman u Ligu šampiona, i to pod komandom trenera Tijaga Mote, naslednika Siniše Mihajlovića, koji je udario temelje ekipi iz Emilija Romanje. Erupcija oduševljenja na trgovima prethodnih dana, a navijači i fudbaleri ne zaboravljaju srpskog stručaka i sve što je uradio za ekipu.
Temperamentni Siniša Mihajlović, koji je preminuo pre godinu i po dana, u dva navrata je sedeo na klupi Bolonje. Prvo još davne 2008. do 2009. godine, da bi u drugom mandatu vodio ekipu čak i u trenucima kada je bio teško bolestan, zbog čega je morao na bolničko lečenje u čuvenu bolnicu Sveta Ursula.
Nije levonogi bombarder dočekao da vidi istorijski uspeh Bolonje, ali bi sasvim sigurno bio ponosan na sve urađeno. I što je još lepše i bitnije, jeste da ni fudbaleri, a ni navijači koji su prethodnih dana preplavili trg Pjaca Mađaro, nisu zaboravili Sinišu i sve ono što je dao Bolonji,
„Tijago Mota nas je odlično sklopio u jednu celinu, ovo je generacija koja je kreirana u prethodnim godinama i koja ima kvalitet za velika dela, ali mentalitet ovom timu urezao je Siniša Mihajlović. On nije više sa nama, ali pamtimo sve što je uradio“, rekao je jedan od najboljih fudbalera Bolonje rikardo Orsolini i dodao:
„Sinišu nikada nećemo zaboraviti! Ni mi, ni naši navijači koji su skandirali njegovo ime posle trijumfa protiv Napolija u Napulju. Miha je to zaslužio, pre svega, zato što je bio veliki čovek“, konstatovao je sjajni Orsolini, kom je takođe leva noga jača, pa je dosta toga naučio od Siniše.
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Piksi produžio ugovor sa Srbijom do 2026!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala