- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Počela sednica Vlade Republike Srpske u Srebrenici

© Foto : Sputnjiku ustupila RTRSSednica Vlade Republike Srpske u Srebrenici
Sednica Vlade Republike Srpske u Srebrenici - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
U Srebrenici je u toku sednica Vlade Republike Srpske. Kako je najavio predsednik RS Milorad Dodik, na dnevnom redu je između ostalog početak procedure donošenja formalne odluke da se zatraži mirno razgraničenje u BiH.
„Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcionisanja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja“, poručio je Dodik nakon polaganja venaca na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju.
Na predloženom dnevnom redu Vlade Srpske naći će se informacija o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Ministarstva industrije Belorusije.
Ministri će raspravljati i o predlogu odluke o odobrenju isplate milion KM sa računa posebnih namena radi realizacije dela ugovora o finansiranju BiH i Republike Srpske sa Evropskom investicionom bankom po projektu mere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.
Na sednici će biti reči i o informaciji o dosadašnjoj realizaciji projekta osnivanja specijalne bolnice „Guber“ Srebrenica, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću, prenosi RTRS.
Pred ministrima bi trebalo da se nađe i predlog mišljenje na Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada agenata stranog uticaja u Republici Srpskoj.
Predviđeno je i više davanja saglasnosti na planove utrošaka i relokacije sredstava mnistarstava, institucija i ustanova.
Plakat „Mi nismo genocidan narod“ u Srebrenici - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
REGION
Podignute mere bezbednosti: Šta se sada dešava u Srebrenici - pred zasedanje u Njujorku
Zvaničnici Srpske položili vence na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
REGION
Zvaničnici Srpske položili vence na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju /foto/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala