- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poznat Novakov žreb za Rolan Garos – Nadal u problemu!

© AP Photo / Salvatore Di NolfiNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv Francuza Pjera-Uga Erbera u prvom kolu Rolan Garosa, odlučeno je danas žrebom u Parizu. Rafael Nadal će u prvom kolu igrati protiv Aleksandra Zvereva što je veoma težak posao u najavi.
Đoković brani titulu u Parizu, pošto je prošle sezone u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.
Ukoliko uspešno preskoči prvi stepenik, srpski teniser će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Roberta Karbaljesa Baene i Konstanta Lestijena, a susret Novaka Đokovića i Rafaela Nadala moguć je tek u polufinalu!
U trećoj rundi Novaku je potencijalni rival Lorenco Museti, protiv kojeg je 2021. okrenuo 0-2 u setovima, ali koji ove sezone ne igra dobro. U trećoj rundi moguć je i susret sa Gaelom Monfisom.
Novaku je u četvrtfinalu projektovan Kasper Rud, kojeg je pobedio u prošlogodišnjem finalu, ali od kojeg je izgubio u Monte Karlu. U osmini finala Novaka bio mogao da čeka Tomi Pol, a u istoj fazi takmičenja Rudu je projektovan Tejlor Fric.

Potencijalni Đokovićev rival u polufinalu su Danil Medvedev kao i Aleksander Zverev, a najveći meč prvog kola biće sudar Zvereva sa Rafaelom Nadalom, koji je 14 puta slavio na Rolan Garosu.

Rafael Nadal neće biti nosilac, a u prvom kolu igra protiv četvrtog nosioca Zvereva, što znači da je Karlos Alkaras u drugoj polovini žreba i ne može na Novaka Đokovića pre finala, kao ni Janik Siner.
Rolan Garos se igra od 26. maja do devetog juna.
Od srpskih igrača u Parizu će igrati Novak Đoković, Hamad Međedović, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere.
Laslo Đere u prvom kolu igra sa Nemcem Danijelom Altmajerom, Miomir Kecmanović počinje od kvalifikanta dok će preko puta Dušana Lajovića stajati Roman Safijulin.
Što se tiče Hamada Međedovića, on će morati da sačeka kraj kvalifikacija kako bi saznao protiv koga će igrati u prvom kolu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Đoković: Dali ste mi ljubav, a ja vama pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala