- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kadeti Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (uzrast do 17 godina) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je pobedila domaćina Kipar rezultatom 3:1 u meču drugog kola grupe A.
Kipar je neočekivano poveo golom Petrosa Joanua u 34. minutu, a Srbija je izjednačila u 45+3. minutu. Đorđe Ranković je bio asistent, a Mihajlo Cvetković strelac.
Cvetković je u 53. minutu bio asistent, a gol je postigao Viktor Stojanović. Rezervista Vasilije Kostov je dao treći gol za Srbiju gol u 63. minutu posle asistencije Andrije Maksimovića.
Srbija se plasirala u četvrtifinale EP iz grupe A zajedno sa Češkom koja takođe ima maksimalan učinak posle dva odigrana kola.
Meč poslednjeg kola ozmeđu Srbije i Češke će odlučiti ko će biti prvi u grupi, a imajući u vidu da Češka ima mnogo bolju gol razliku, Srbija može do prve pozicije samo pobedom.
Grupa A ukršta se sa grupom B gde za plasman u čertvtfinale pred poslednje kolo konkurišu Danska (četiri boda), Austrija (četiri boda) i Hrvatska (dva boda). U poslednjem kolu igraju Austrija i Danska, odnosno Hrvatska i Vels koji nema nijedan bod.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Novak iskren posle pobede: „Meč mogao da ode u potpuno drugom smeru“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala