- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle Hamada i Olga izborila plaman na Rolan Garos

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se na Rolan Garos, nakon što je u poslednjem kolu kvalifikacija savladao Francuza Žofrija Blankana rezultatom 6:2, 6:2. Odmah posle njega na terenu se našla i Olga Danilović, koja je u dva seta uspela da eliminiše Astru Šarmu rezultatom 7:6, 7:5, čime se domogla glavnog žreba.
Olga je uspela da preskoči poslednju prepreku na putu za Rolan Garos. U dvoboju 125. i 130. igračice sveta, Srpkinja je izašla kao pobednik i to posle velike borbe.
U prvom setu u kom su viđena četiri brejka, a Olga se prva suočila sa ranim gubitkom servisa - 0:2, Danilovićeva je na kraju uspela da slavi posle tajbrejka 7:2. Prethodno je uspela da naniže čak pet gemova, posle ranog vođstva Australijanke.
U drugom setu, igralo se gem za gem do petog, da bi u šestom Šarma uspela da "ukrade" Olgi Servis i da povede 4:2. Olga je zatim morala da brani dve set lopte pri rezultatu 5:3 za Šarmu, da bi uzvratila ribrejkom, a zatim i brejkom za 6:5.
Izborila se kasnije najbolja srpska teniserka za tri vezane meč lopte, od kojih je drugu realizovala i plasirala se na Rolan Garos.
Za ravno osamdeset minuta talentovani srpski teniser uspeo je da ostvari cilj i da u potpunosti razoruža Francuza, inače 277. igrača planete.
Hamad, koji je dan ranije izbacio Filipa Krajinovića, ovoga puta je u oba seta napravio po dva brejka, što mu je u velikoj meri olakšalo posao i skratilo vreme provedeno na terenu.
Imao je Međedović ulogu favorita i opravdao ju je bez većih problema. Kao 134. na ATP listi i čak 133 pozicije ispred Francuza, samouvereno je ušao u meč sa Blankanom, koji nije imao šansi protiv raspoloženog i motivisanog Novopazarca.
Međedović je upućivao snažne udarce, na muke je stavljao rivala i zato ne čudi što je za sat i 20 minuta pobednik bio poznat.
Žreb za Rolan Garos biće održan do kraja dana, pa će biti poznato ko će Međedoviću biti protivnik u prvom kolu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Đoković: Dali ste mi ljubav, a ja vama pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala