- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Vladičin Han zbog obilnih padavina

© Sputnik / Lola ĐorđevićVatrogasci - spasioci
Vatrogasci - spasioci - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Na teritoriji opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine.
Pripadnici Vatrogasno-spasiličakih jedinica Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a u akciji je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koji su koristili dve pumpe, saopštio je MUP.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na ispumpavanju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije.

Evakuisano devet osoba

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali su ukupno devet osoba — tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju.
Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode — 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku.
Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja stabala — jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu.
Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.
Inače, danas tokom popodnevnih sati nekoliko sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca pogodilo je jako nevreme praćeno krupnim gradom. Nevreme, praćeno gradom, pogodilo je i Ivanjicu.
RHMZ je izdao hitno upozorenje zbog jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata.
Kako se navodi, pljuskovi i grmljavine, koji se na području Srbije očekuju i u večernjim satima, lokalno biti praćeni gradom, olujnim vetrom u zoni pljuska, velikom količinom padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.
Intenzivni pljuskovi očekuju se i u Rasinskom, Topličkom i Nišavskom okrugu, ali i u srednjem Banatu. U ostalim krajevima kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće lokalnog karaktera.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala