- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Rusija se zalaže za dvodržavno rešenje između Izraela i Palestine

© Sputnik / Lola Đorđević Palestinska zastava
Palestinska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Rusija se zalaže za regulisanje situacije između Izraela i Palestine na osnovu dvodržavnog rešenja, ova pozicija je dosledna i transparentna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje o nameri niza evropskih zemalja da priznaju Palestinu.
„Podsećam da je Ruska Federacija pravni naslednik SSSR-a. SSSR je u završnoj fazi svog postojanja upravo priznao državu Palestinu. I to se apsolutno uklapa u odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti UN i pristup zasnovan na dvodržavnom rešenju. Mi smo pravni naslednici SSSR-a i nastavljamo svoju doslednu i transparentnu poziciju u ovoj oblasti“, objasnio je Peskov.
Norveška vlada objavila je ranije da je odlučila da zvanično prizna Palestinu kao državu. Odluka stupa na snagu 28. maja. Nakon toga, istu odluku objavile su vlasti Irske i Španije.
Evropske države koje priznaju nezavisnost Palestine su: Bugarska, Mađarska, Kipar, Malta, Poljska, Rumunija, Slovačka, Srbija, Češka i Švedska. Palestinu su kao nezavisnu državu priznale 143 od 193 zemlje Ujedinjenih nacija, uključujući Rusiju.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala