- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Predaja prihoda od zamrznute ruske imovine Ukrajini ─ eksproprijacija

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Predaja prihoda od zamrznute ruske imovine od strane Evropske unije Ukrajini ne predstavlja ništa drugo do eksproprijaciju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući odluku EU da odobri prenošenje prihoda od zamrznutih ruskih sredstava Ukrajini.
„Naše gledište se ne menja. Iako vidimo da su, naravno, oprezni, oni ipak shvataju potencijalnu opasnost od takvih odluka i shvataju opasnost po njih od potencijalnih posledica koje su neminovne. Zato su krenuli sa skraćenom verzijom, ali ni skraćena verzija nije ništa drugo do eksproprijacija, jer svi ovi prihodi, oni su i dalje prihodi od naše imovine i njihovo prevođenje u druge svrhe takođe je kršenje svih pravila i normi međunarodnog finansijsko-ekonomskog sistema“, rekao je Peskov.
Peskov je rekao da će Rusija pažljivo pratiti kako će se te odluke sprovoditi.
„Naravno, nastavlja se proces procene posledica i odgovora na način koji najbolje služi našim interesima“, ocenio je on.
Portparol je dodao da je Rusija „skrenula pažnju na činjenicu da su u proteklih nekoliko nedelja čelnici međunarodnih finansijskih institucija i predstavnici ekonomske zajednice više puta pozivali da se urazume i ne preduzimaju korake koji će neminovno naneti štetu međunarodnom finansijsko-ekonomskom sistemu na koji se odnose odluke objavljene u EU“.
U utorak je ministar inostranih poslova Češke Jan Lipavski saopštio da je Evropska unija odobrila korišćenje prihoda od ruske imovine u cilju podrške Oružanih snaga Ukrajine.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala