- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Danas protest u Crnoj Gori zbog rezolucije o Srebrenici

© Sputnik / Boban NovovićMinistarstvo vanjskih poslova Crne Gore
Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Predstavnici 11 organizacija iz Crne Gore najavili su za večeras u 19 časova protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati najavljenu rezoluciju o Srebrenici.
Organizatori skupa poručili su da je Vlada Milojka Spajića na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda.
"Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajući se pravdi i za srpski narod", navode organizatori protesta, prenosi RTCG.
"Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu", rekli su organizatori skupa.
Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović rekao je za RTRS da su građani Crne Gore ogorčeni zbog namere vlasti ove države da glasa za rezoluciju u Srebrenici.
On je istakao da će se suprotstaviti namerama vlasti Crne Gore i zapadnog faktora koji želi Srbima da stavi etiketu genocidnog naroda.
„Još se nadamo da će doći do izmena i da Vlada Crne Gore neće podržati ovu rezoluciju“, rekao je Vuksanović.
Organizatori skupa su Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo "Sveti Sava" iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918.
Protest organizuju i nevladine organizacije "Herceg", "Srpska nit", "Božuri", "Stupovi", "Miholjski zbor", "Serdar", "Noćni vukovi".
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala