- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski ugao: Zelenski tvrdi da se bori za „slobodni svet“, a u stvari se bori za svoj opstanak

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinski vojnik u rovu u Zaporoškoj oblasti
Ukrajinski vojnik u rovu u Zaporoškoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Što se Ukrajini šalje više oružja i novca, to je postizanje mira dalje, a ljudi će nastaviti da ginu, izjavio je bugarski novinar, kandidat za Evropski parlament Petar Volgin.
On je obećao da će, ukoliko bude izabran u Evropski parlament, zajedno sa kolegama insistirati na temi postizanja mira. Volgin je podsetio da su ovlašćenja Vladimira Zelenskog kao predsednika Ukrajine već istekla, ali on je i dalje na čelu države.
„On u stvari više nije legitimni predsednik, jer su u Ukrajini još krajem marta trebalo da se održe izbori. Zelenski je odložio izbore, nije bilo nikakvih protesta, sve je u redu, on je i dalje predsednik. Niko ne zna – možda će se udostojiti da raspiše izbore, a možda će odlučiti da ih uopšte ne raspisuje. I ponovo ćemo ga zvati liderom slobodnog sveta, koji se navodno bori za našu slobodu i sve to“, rekao je Volgin.
Novinar je takođe primetio da u Ukrajini ljude hvataju na ulicama kako bi ih „poslali direktno na front da ratuju protiv Rusa i da ginu“, a ukrajinskim muškarcima u inostranstvu više se ne pružaju konzularne usluge.
„Govorimo o vlasti koja ima drskosti da kaže da se bori za našu slobodu, a u stvari se bori samo za svoj opstanak“, zaključio je Volgin.
Pogledajte još:
Ukrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Bugarski novinar: Zapad uskoro neće moći da sakrije da je Kijev izgubio u ukrajinskom sukobu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala