- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sanjala je i dosanjala velike snove – Aleksandra se oprostila od košarke

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
Pratite nas
Srpska reprezentativka Aleksandra Crvendakić odlučila je da okonča karijeru u 28. godini. Mnogi su zatečeni takvom odlukom, s obzirom na to da je mogla još da doprinese na parketu, ali je ona, samo, poslušala svoje telo.
Brojne povede kolega uticale su na tešku odluku Aleksandre Crvendakić da kaže zbogom svojoj velikoj ljubavi i magičnoj igri pod obručima.
Kako je objasnila u oproštajnoj poruci putem društvenih mreža, sanjala je i dosanjala snove sa Srbijom, sa kojom je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, kao i zlato na evropskom prvenstvu.
„Moje telo je reklo da je dosta, i ja to moram da poštujem. Moja ljubav prema košarci bila je ogromna, od prvog dana kada me je otac odveo na košarkaški teren. Od tog trenutka počela sam da sanjam velike snove. Sanjala sam da osvajam medalje sa reprezentacijom. Osvajanje olimpijske medalje i evropskog zlata rezultat su moje velike ljubavi prema ovom sportu“, napisala je Aleksandra.
Crvendakić je pokorila Evropu sa Srbijom pod komandom Marine Maljković 2021. godine, kada je u finalu savladana Francuska, dok je dve godine ranije uzela bronzu na EP.
Prethodno je Aleksandra na Olimpijskim igrama u Riju osvojila bronzu sa Srbijom.
Aleksandra Crvendakić je prve košarkaške korake napravila u rodnoj Loznici, igrala je zatim za Crvenu zvezdu od 2011. do 2014. godine, posle čega je usledio inostrani angažman.
Prvo je nosila dres mađarskog Šoprona punih pet godina, da bi karijeru okončala u francuskom Asvelu.
Nikola Jokić, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
SPORT
Da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala