Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa Nebenzjom o pozicioniranjima zemalja pred glasanje o nacrtu Rezolucije o Srebrenici

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeVasilij Nebenzja i Aleksandar Vučić
Vasilij Nebenzja i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom sa kojim je razgovarao o poslednjim dešavanjima i pozicioniranjima zemalja pred glasanje o nacrtu Rezolucije o Srebrnici.
„Razmenili smo mišljenja o diplomatskim aktivnostima koje Srbija preduzima kako bi se, svime čime raspolaže, suprotstavila ovom presedanu i nakaradnim pritiscima koji podrivaju međunarodno javno pravo i samovoljno i selektivno određuju pravdu i istinu“, rekao je predsednik.
On je naglasio da za Srbiju nema drugog puta sem borbe, do poslednjeg trenutka, za očuvanje obraza i slobode zemlje, dodajući da je zamolio prijateljsku Rusku Federaciju da, i ovoga puta, stane uz nas u odbrani ponosa i dostojanstva srpskog naroda, ali i načela na kojima su zasnovane UN i pravičan globalni poredak.
Predsednik je ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u pogledu podrške teritorijalnom integritetu i političkom suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će se u četvrtak, i pored mnogih razočarenja, pokazati da Srbija ima dovoljno jakih, iskrenih i pouzdanih prijatelja.
Prethodno je Vučić održao sastanke sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN povodom najavljenog glasanja o rezoluciji o Srebrenici, koje je zakazano za 23. maj u Generalnoj skupštini UN.
Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Sent Lucije pri UN Menisom Rambali i sa stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina pri UN Ingom Rondom King.
Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Abušahabom.
Tokom dana, predsednik Vučić imaće još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN.
Predsednik Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala