- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski političar: Zelenski više nema prava da predstavlja Ukrajinu

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski političar Viktor Medvedčuk
Ukrajinski političar Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
Pratite nas
U Ukrajini su od 21. maja nelegitimni ne samo Vladimir Zelenski, već i cela vertikala vlasti, izjavio je za Sputnjik predsednik pokreta „Druga Ukrajina“, doktor pravnih nauka Viktor Medvedčuk.
Prema njegovim rečima, Zelenski nema pravo da predstavlja Ukrajinu na međunarodnoj sceni, njegovi potpisi na dokumentima su pravno ništavni.
„Ne radi se o tome može li on to ili ne, već što nema nikakva prava da to radi“, odgovorio je Medvedčuk na pitanje može li Zelenski da predstavlja Ukrajinu na međunarodnoj sceni od 21. maja.
Prema njegovim rečima , Zelenski je, odbijanjem da se izbori u Ukrajini održe, dopustio uzurpaciju vlasti, koja je suprotna ukrajinskom Ustavu, i doveo zemlju u pravni kolaps.
Političar je ocenio da je za vreme Zelenskog Ukrajina prestala da postoji ekonomski, politički, a od 21. maja 2024. godine, aktuelni lider Ukrajine je izgubio svoj legitimitet, probijeno je još jedno dno.
Ovlašćenja Zelenskog istekla su 20. maja. Izbori za ukrajinskog predsednika 2024. godine su otkazani, zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je izjavljivao da „sada nije vreme za izbore“.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da situacija sa legitimitetom ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, kojem danas ističe mandat, ne utiče na tok specijalne vojne operacije – ona se nastavlja.
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki pukovnik: Zelenski će biti svrgnut do kraja specijalne operacije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala