- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume putuje na sahranu Raisija: Putin poslao poruku iranskom rukovodstvu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin sutra putuje u Iran kako bi prisustvovao ceremoniji ispraćaja i sahrane predsednika Irana Ibrahima Raisija.

„Smrt predsednika Raisija je zaista veliki gubitak, pre svega za Iran, iranski narod. To je bio veoma pouzdan partner, samouveren čovek, čovek koji se vodio nacionalnim interesima. Naravno, to je bio čovek od reči, s njim je bilo zadovoljstvo raditi, imajući u vidu da, ako se nešto dogovorimo, uvek smo mogli da budemo sigurni da će dogovori biti ispunjeni“, rekao je predsednik Rusije na sastanku sa Volodinom.

Putin je takođe saopštio da je Rusija, ukoliko bude potrebno iranskim partnerima, spremna da pruži ekspertsku pomoć u istrazi uzroka katastrofe sa helikopterom Raisija.
„Ako kolegama bude potrebno, spremni smo da uradimo sve da im pružimo ekspertsku podršku i pomoć u otkrivanju pravih uzroka te katastrofe“, rekao je predsednik na sastanku sa Volodinom.
On je zatražio od Volodina da rukovodstvu Irana prenese reči iskrenog saučešća u vezi sa smrću Raisija, istakavši da računa da će rusko-iranski odnosi nastaviti da se razvijaju na način kao i dosada.
„Mi ćemo, sa svoje strane, učiniti sve kako bi rusko-iranski odnosi nastavili da se razvijaju kao i do sada. Prenesite, molim vas, te reči rukovodstvu Irana“, poručio je ruski lider.
Predsednik Irana Ibrahim Raisi biće sahranjen 23. maja u svom rodnom gradu Mešhadu.
Mesto krušeniя vertoleta prezidenta Irana Seйeda Эbrahima Raisi - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
SVET
Turski mediji se pitaju: Zašto je Raisi putovao američkim, a ne ruskim helikopterom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala