- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sevaju pohvale u Rusiji na Dekijev račun: „Nemam sumnju da je on pravi izbor“

© AP Photo / Tibor IllyesDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
Pratite nas
Dejan Stanković novi je trener Spartaka iz Moskve, a povodom dolaska čuvenog Srbina u redove velikog moskovskog kluba oglasio se sportski direktor Tomaš Amaral. I kroz njegove reči se vidi koliko poštuje Stankovića.
Ističe Amaral da je Stanković bio veliki igrač, ali i da se izgradio kao trener.
„Nije ga potrebno posebno predstavljati. Imao je vrhunsku karijeru i to dovoljno govori. Ali, mi ne dovodimo Dejana igrača, već trenera. Radio je na vrhunskom nivou pet godina i prilikom donošenja odluke imali smo u vidu njegov sistemski pristup svemu. Posle prvog razgovora smo shvatili da je pravi čovek za naš klub. Ima ambiciju, strast, liderstvo, kvalitet, razume fudbal. Pokazao je želju da radi sa nama i razume šta znači biti deo jednog od najpopularnijih klubova u Rusiji i da je to čast i odgovornost. Uveren sam da će vratiti tim na pobednički kolosek. Nemam sumnju da je on pravi izbor“, rekao je Amaral.
Spartak je trenutno peti na tabeli Premijer lige Rusije, dok je gradski rival Dinamo lider ispred Zenita. Jasno je da će Stanković sa Spartakom već naredne sezone pokušati da napadne šampionsku titulu.
Bivši trener Crvene zvezde je u Ferencvaroš došao u septembru prošle godine, posle što je otišao iz Crvene zvezde. Zatim se pojavila vest da napušta klub, a ubrzo je bilo jasno da je njegova naredna destinacija - Spartak.
Odnosno Moskva.
Tamo ga čekaju raširenih ruku, kao što možemo da vidimo kroz Amaralove reči.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SPORT
„Iste boje, ista vera“ – Stanković oduševio Ruse /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala