- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak saznao termin i otkrio razlog dolaska u Ženevu

© AP Photo / Alessandra TarantinoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, prvi meč u Ženevi igra u sredu ne pre 18 časova. Srpski as u drugom kolu turnira 250 serije sastaje se sa nnemačkim teniserom Janikom Hanfmanom. Na konferenciji za medije Novak je otkrio zbog čega je odlučio da prekrši pravilo i da zaigra na nekom turniru samo nedelju dana uoči Rolan Garosa.
Činjenica da Novak Đoković u tekućoj sezoni nije osvojio trofej, nije čak igrao ni finale, kao i odnos pobeda i poraza 12-5, naterali su ga na promeni. Odlučio se za Ženevu, turnir iz Serije 250 na kom će prvi put zaigrati.
Đoković je konačno progovorio o toj odluci, koje je mnoge iznenadila.
„Razlog zbog kog sam došao u Ženevu da igram jeste taj što sam osetio da u ovom trenutku ne postoji bolja priprema od igranja mečeva. Osećam da mi je potrebno više mečeva, jedan, dva, tri ili, nadam se, čeitir. To je dobro za mene, da pronađem formu za Rolan Garos. Takođe, moram da se zahvalim organizatorima jer smo se ja i moj tim osetili dobrodošlim ovde“, rekao je Đoković na konferenciji i dodao:
„Zaista se nadam da ću provesti lepo vreme sa publikom i porodicom, kako bih vratio ovom turniru sve što mi je dao“, jasan je svetski broj jedan.
Meč Novaka Đokovića i Janika Hanfmana biće četvrti prema programu koji su objavili organizatori turnira u Ženevi.
Pre srpskog asa i Nemca na terenu su od 11:30 Roberto Karbaljes Baena i Sebastijan Baez, zatim sledi duel Tejlora Frica i Aleksa Mikelsena, a onda i susret Kaspera Ruda i Sebastijana Ofnera.
U slučaju da se ovi mečevi završe ranije Novak svakako pre 18 časova neće izaći na teren, a potencijalno bi njegov meč mogao da počne i kasnije ukoliko kiša napravi probpem što se već dogodilo prvog dana.
Prvi reket sveta u prvom kolu turnira je bio slobodan, a u drugom su se mnogi nadali da će igrati protiv Endija Marija, ali Britanac nije imao snage za Hanfmana.
Nemački teniser nikada ranije nije bio Novakov protivnik, trenutno je 85. teniser sveta i od početka sezone nije ostvario značajnije rezultate.
Ukoliko pobedi Novak će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Talon Grikspor - Denis Šapovalov.
Novak Đoković Srbija Kina Junajted kup - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2024
SPORT
Novak: „Predstavljanje Srbije na Olimpijskim igrama – neuporedivo sa bilo čim u karijeri“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala