- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović: Partizan će sigurno igrati Evroligu

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, posle poraza u finalu ABA lige od Crvene zvezde rekao je da je siguran da će njegova ekipa naredne sezone igrati Evroligu iako kroz regionalno takmičenje nije uspela da izbori mesto u tom takmičenju.
Obradović se obratio na konferenciji za medije posle finala i istakao je da je njegova odluka bila da Džejms Naneli ostane van tima posle njegovog fizičkog sukoba sa igračem Zvezde Stefanom Lazarevićem uoči duela.
„Stravično ružna slika, nisam ulazio da gledam. Odluka da Naneli ne bude u timu je moja. Mislio sam da posle toga što se desilo jutros, proveo je u policiji ne znam koliko sati, on po mom mišljenju nije bio spreman da igra", naveo je Obradović.
Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SPORT
Sferopulos: Trofej za Topića i Lazarevića
Koliko je sve uticalo na Partizan?
„Da li je uticalo, koliko je uticalo... Ja sam zaista bio iznenađen kad su došli da mi kažu, mi smo imali trening od 10 taj trening pred utakmicu, ja sam pitao kad dolaze, oni dolaze u 11.30, ja sam završio pre 11. Upravo da ne bi dolazilo da se viđamo, nisam mislio da će se nešto dogoditi, jer nema razloga. Došli su ljudi, rekli su šta se dogodilo, krenule se u ovakve i onakve priče. Ko je, kako, zašto započeo, to je ružna slika i ja ne opravdavam, da li je igrač Zvezde započeo, šta je uradio... Ne znam Naneli šta je uradio takođe, muka mi je bilo kad sam čuo da je došlo do tako neke situacije. To je odluka jer vodim računa o timu, stojim iza nje. Nemam nikakav razlog da ne verujem Džejmsu u to što mi je ispričao, svako mora da odgovara za svoje postupke. Postoje organi koji će da se bave time, pominje se da nema nekih minuta sa videa, ne bih da ulzaim u to. Žao mi je, mislim da je taj Lazarević izvanredan momak, žao mi je što je tako. Šta se dešavalo, ne znam i neću da ulazim u detalje. Žao mi je da se o tom nekom incidentu pred finale priča i da je to nešto što je dobilo toliko prostora da se priča o tome. Jedna situacija koja ne bi poželeo da se dogodi, svako treba da odgovara za svoje postupke", rekao je Obradović.
Pobedom u ABA ligi Zvezda je izvesno obezbedila mesto u Evroligi, a Obradović veruje da će i Partizan biti u elitnom takmičenju.
„Partizan će sigurno igrati Evroligu, siguran sam u to. Uradili smo sve, pogledajte kako izgledaju utakmice Partizana. Učinićemo sve da igramo Evroligu“, istakao je Obradović.
Čestitao je Obradović rivalu na trofeju.
„Čestitam Zvezdi na osvojenoj titulu. Nastojali smo da damo sve od sebe, u ovim okolnostima u kojima se nalazima, rekao bih da smo dali maksimum. Na neke stvari ne možete da utičete. Nadam se da će ljudi koji vode ABA ligu biti iskusniji i pametni u narednoj sezoni, mi hoćemo sigurno. Posle prvog meča meni je bilo jasno u kom smeru ide finalna serija, na neke stvari ne možete da utičete. Postoje neke stvari koje su neverovatne. Čestitam Zvezdi, velika škola za nas, ali ABA ako želi da napreduje mora da reši mnogo toga u periodu koji sledi“, naglasio je Obradović.
Crvena zvezda je šampion ABA lige - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
SPORT
Zvezda na Partizanovom terenu osvojila titulu šampiona ABA lige!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala