- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak stigao u Ženevu i gledao osvajanje titule – Nadal se vratio na parisko tlo /video/

© AP Photo / SALVATORE DI NOLFINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, stigao je u Ženevu kao neočekivani, ali rado viđen gost, dok je u slično vreme na parisko tlo zakoračio Rafael Nadal, proslavljeni „kralj šljake“, i to posle dve godine.
Posle ranog poraza u Rimu, Novak Đoković doneo je odluku da pre Rolan Garos igra na turniru 250 serije u Ženevi kako bi imao što više mečeva na šljaci.
Srpski as stigao je u Švajcarsku u dobrom raspoloženju, počeo je sa pripremama, a kao i uvek imao je vremena za navijače koji su čekali na fotografiju ili potpis.
U prvom kolu Novak je slobodan dok se u drugom sastaje sa pobednikom duela Endi Mari - Janik Hanfman.
Posle treninga, prvom reketu sveta ostalo je i slobodnog vremena koje je iskoristio da pogleda utakmicu Serveta i Jang Bojsa na kojoj su gosti posle pobede od 1:0 ujedno i slavili titulu šampiona Švajcarske.
Malo pre nego što je Novak stigao u Ženevu, Rafael Nadal kročio je na parisko tlo posle dve godine. Na turniru koji je osvojio 14 puta slavni Španac nije igrao do 2022. godine zbog povrede pa su tako njegov dolazak navijači dočekali sa nestrpljenjem.
Kada je kročio na stadion „Filip Šatrije“ kako bi trenirao dočekale su ga ovacije i aplauzi, pa je pitanje kako će tek izgledati njegov izlazak na teren pred prvi meč.
Velika euforija oko Nadalovog dolaska podigla se i zbog toga što je najavio da je ovo njegova poslednja sezona u karijeri.
Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SPORT
„Vi to ne razumete!“ – Jokićev trener pobesneo posle eliminacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala