- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Na 60. Festivalu Joakim Vujić najviše nagrada Narodnom pozorištu Užice

© Foto : Arhiva Mirka IlićaPlakat za predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" na bijenalu u Moskvi
Plakat za predstavu Putujuće pozorište Šopalović na bijenalu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Nagradu za najbolju dramsku predstavu na 60. Festivalu profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“ dobio je komad „Putujuće pozorište Šopalović“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica, koje je i domaćin manifestacije. Reditelj ove predstave Milan Nešković dobio je nagradu za najbolju režiju.
Stručni žiri je odlučio i da nagradi Mariju Kalabić za scenografiju i Biljanu Grgur za kostimografiju, dok su glumačke nagrade dobili Dejan Maksimović za ulogu Filipa Trnavca, Andrijana Simović za ulogu Sofije Subotić i Igor Borojević za ulogu Drobca u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“, kao i Miloš Lazić za ulogu Alena u predstavi „Bog masakra“ Kraljevačkog pozorišta.
Najbolja mlada glumica je Ena Muratović za ulogu Ajle u predstavi „Ljudi bez grobova“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.
Specijalna nagrada za kolektivnu glumačku igru pripada ansamblu predstave „Režim ljubavi“Kruševačkog pozorišta.
Nagrada žirija okruglog stola kritike pripala je predstavi "Bog masakra" Kraljevačkog pozorišta u režiji Igora Pavlovića koja predstavlja, kako je saopšteno, zaokruženo umetničko ostvarenje koje pokušava da odgovori na pitanje kako je došlo do masakra u „Ribnikaru“ i dominacije nasilja u savremenom društvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala