- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Poljska i baltičke zemlje nameću Belorusiji rat diverzantskih grupa

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Poljska i baltičke zemlje pokušavaju da nametnu ovoj zemlji rat diverzantskih grupa, protiv čega se Minsk bori.
„Znate sve što se dešava oko nas isto kao i ja. Na politiku dobrosusedstva, koju smo predložili našim susedima – Poljacima, Litvancima i Letoncima, uzimajući u obzir bezvizni prostor – oni odgovaraju suprotno. Vidimo i pokušaj da nam se, osim informacionog rata, nametne i rat diverzantskih grupa. U poslednje vreme to primećujemo i borimo se protiv toga“, rekao je Lukašenko na sednici o kadrovskim odlukama u bezbednosnim strukturama.
Prema njegovim rečima, primetno je da ove države „spremaju razne vrste oružanih odreda, pa i pukove za vršenje invazije na teritoriju Belorusije“.
Beloruski predsednik podsetio je i na sankcije koje su u suprotnosti sa međunarodnim normama.
„Ovo je zapravo ekonomska diverzija i rat protiv Belorusije. Kršenje svih međunarodnih ugovora i svih međunarodnih sporazuma. Recimo, oni prema nama imaju obaveze kao zemlji bez izlaza na more. Nemaju pravo da nas blokiraju. To je međunarodni sporazum. Ipak, znate šta se dešava“, istakao je Lukašenko.
Predsednik Belorusije je dodao da se u zemlji moraju odlučno sprečavati aktivnosti stranih obaveštajnih službi.
Kako je naveo, zemlja treba „svojevremeno da razotkriva različite metode i negativne trendove prema našoj državi. Treba sprečavati, i to veoma odlučno, delovanje stranih obaveštajnih službi na teritoriji Belorusije“, zaključio je Lukašenko.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala