- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Raisi je bio pravi prijatelj Rusije

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Rusija je predsednika Irana Ibrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Huseina Amira Abdelahijana oduvek poznavala kao svoje prave i pouzdane prijatelje, koji su dali ogroman doprinos razvoju bilateralne saradnje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom pogibije predsednika i njeove delegacije.
Duboko smo ožalošćeni vešću o tragičnoj pogibiji predsednika Raisija i ministra Abdelahijana, u ovom tužnom času, naše misli i srca su uz vas, navodi se u telegramu saučešća Lavrova objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
„Uvek ćemo pamtiti ove istaknute političare kao istinske patriote Islamske Republike, koji su čvrsto branili interese svoje države i dali svoje živote nesebičnom služenju domovini. Iranskog predsednika ministra spoljnih poslova Rusija je poznavala kao prave, pouzdane prijatelje zemlje. Njihova uloga u jačanju obostrano korisne rusko-iranske saradnje i pouzdanom partnerstvu je neprocenjiva“, naveo je ruski ministar.
U isto vreme, ambasada Rusije u Teheranu izrazila je saučešće povodom smrti iranskog predsednika. Kako je saopšteno, u znak solidarnosti sa iranskim prijateljima biće spuštena zastava ruske ambasade.
Helikopter u kome se nalazio Raisi se 19. maja srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. U helikopteru su se nalazili i ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan i niz drugih iranskih zvaničnika.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala