- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pali su i Amerikanac i Francuz – vreme je za derbi Srbije!

© AP Photo / Andrew MedichiniHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Hamad Međedović i Filip Krajinović plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija na Rolan Garosu, a za narednu rundu boriće se jedan protiv drugog. Mladi Novopazarac savladao je Luku Puja, francuskog tenisera, rezultatom 6:3, 7:5 , dok je Krajinović posle preokreta bio bolji od Martina Dama 6:7, 6:3, 6:1.
Meč nije ni počeo, a Hamad Međedović već je imao prilike da vidi koliko ga težak zadatak očekuje. Dobio je priliku da igra na stadion „Suzan Lenglen“ jer je njegov protivnik bio Francuz koji je očekivano imao i veliku podršku publike.
Nije međutim ništa uspelo da uplaši motivisanog Međedovića koji Puju tokom celog prvog seta nije dopustio nijednu brejk loptu!
Dobro je otvorio i drugi set, ali je počela kiša posle koje je morao na pauzu koja mu je samo poslužila kao odmor.
Francuski teniser i dalje nije imao rešenje za mladog srpskog tenisera koji nije uspeovao da preti kao u prvom setu, ali je kad je bilo najpotrebnije udarao i igrao najbolje.
Završnica je bila neizvesna, a Hamad je u desetom gemu propustio dve meč lopte kada je francuska publika postala još glasnija. Međutim brzo je stigao odgovor srpskog tenisera na to. Napravio je brejk i zakazao susret sa Filipom Krajinovićem.
Posle pauze koja je trajala od drugog dela prošle do početka ove godine Filip Krajinović vratio se na Grend slem turnir. Srpski teniser uspešno je počeo borbu za učešće u glavnom žrebu Rolan Garosa i to posle preokreta.
Krajinović je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Amerikanca Martina Dama rezultatom 6:7, 6:3, 6:1.
Nijedan brejk nije napravljen tokom prvog seta, da bi u taj-brejk Dam bio sigurniji, ali onda se potpuno probudio Filip.
Jedan brejk bio mu je dovoljan za izjednačenje, da bi u trećem setu apsolutno dominirao i tako se plasirao u drugo kolo kvalifikacija.
Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SPORT
„Vi to ne razumete!“ – Jokićev trener pobesneo posle eliminacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala