- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin „servirao“ Solunu titulu za kraj grčke drame

© AFP 2023 / KURT DESPLENTERAndrija Živković
Andrija Živković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
Pratite nas
Čekao je i dočekao Solun titulu prvaka Grčke, a jedan od direktnih „krivaca“ za takav epilog je Andrija Živković. Kapiten PAOK-a i standardni srpski reprezentativac, asitirao je kod prvog gola u pobedi nad najvećim rivalom Arisom 2:1, čime je klub sa „Tumbe“ prvi put od 2019. godine završio sezonu na tronu.
Grčka drama je okončana, a Solun slavi Srbina, Tajsona i ostale heroje koji su odveli PAOK do šampionske titule, u izuzetno uzbudljivoj trci sa AEK-om.
Žuto-crni bili su lideri dva kola pre kraja, ali ih je poraz od Olimpijakosa u Atini koštao titule, što je iskoristio PAOK, koji je u pretposlednjem kolu razbio Panatinaikos 4:1, da bi na kraju klub s „Tumbe“ bio uspešniji od Arisa, što im je trasiralo put ka četvrtoj tituli u klupskoj istoriji, a drugoj u pet sezona.
Sve je počelo „krađom“ Andrije Živkovića u 30. minutu na sredini terena, kada je oduzeo loptu, a zatim asistirao Brendonu Tomasu za vođstvo gostiju – 0:1.
Na startu drugog poluvremena izjednačio je Loren Moron, pa je u tim trenucima AEK bio taj koji je mogao da se raduje tituli, ukoliko rezultat u Solunu ostane nepromenjen.
Ipak, titulu PAOK-u zakucao je vremešni Brazilac Tajson, golom u 62. minutu.
Uzalud je AEK, za koji igra Mijat Gaćinović, razbio Lamiju rezultatom 3:0, jer je na kraju Živkovićev PAOK prvi prošao kroz cilj sa 80 bodova, dva više od drugoplasiranog AEK-a.
„Zlatni orlić“ Žile je predvodio tim do četvrte titule sa deset golova i osam asistencija, a posebno raduje njegova fantastična forma pred Evropskog prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje za manje od mesec dana.
Mančester siti - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SPORT
Sitijev talični Skot – 107 minuta i 11 trofeja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala