- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Oglasio se vrhovni vođa Irana: Nadamo se da je Raisi živ, neće biti potresa u funkcionisanju države

© AP Photo / Office of the Iranian Supreme Leader via APIranski verski vođa Ali Hamnej
Iranski verski vođa Ali Hamnej - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Pratite nas
Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei izrazio je nadu da je predsednik Irana Ibrahim Raisi preživeo helikoptersku nesreću.

„Nadamo se da će svemogući Bog vratiti našeg poštovanog i dragog predsednika Raisija i njegovu pratnju u zagrljaj iranskog naroda“, poručio je Hamnej u prvom oglašavanju nakon vesti o nesreći sa helikopterom u kojem se nalazio iranski predsednik.

On je pozvao građane Irana da se „mole za zdravlje“ svih koji su se nalazili u helikopteru. On je dodao da narod ne treba da brine ni da bude uznemiren i da „neće biti potresa u funkcionisanju države“, prenosi Irna.
Helikopter, u kojem se nalazio predsednik Irana Ibrahim Raisi, imao je otežano sletanje na severozapadu Irana. U helikopteru su se nalazili i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati. Prema prvim informacijama, helikopter je imao teško sletanje u gradu Džulfa u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.
Spasilački timovi stigli su u područje nesreće, prenosi agencija IRNA. Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom.
Iranski predsednik Ibrahim Raisi - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2024
SVET
Vanredni izbori u Iranu 28. juna, iranski mediji objavili uzrok pada helikoptera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala