Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, obezbeđenje funkcionera visoko na agendi

© Sputnik / Lola ĐorđevićDan Ministarstva unutrašnjih poslova i policije
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i policije - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se bezbednosna situacija u Srbiji ocenjuje kao stabilna, dodajući da je to ocena ne samo MUP-a, nego i Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.
„Mi ipak moramo, shodno svemu ovome i shodno svim izazovima i pretnjama da ovo pitanje bezbednosti držimo visoko na agendi naših aktivnosti. To znači da se veoma ozbiljno shvati pitanje obezbeđenja najviših državnih funkcionera“, rekao je Dačić za TV Prva odgovarajući na pitanje da li je u našoj zemlji podignut nivo bezbednosti kada je reč o štićenim ličnostima, imajući u vidu atentat na slovačkog premijera Roberta Fica.
On je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.
Dačić je dodao i da ukoliko neko misli da će sakrivanjem svoga imena iza upućivanih raznih pretnji, da izbegne odgovornost, taj nije u toku i da se sada to veoma lako otkriva.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala