- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beograd domaćin međunarodne trke – Sputnjik na startu, trči se u Rusiji, Kini, Brazilu...

© Sputnik / Tamara RankovićTrka One run
Trka One run - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Pratite nas
Beograd će u nedelju 19. maja sa početkom od 18 časova biti domaćin velikog sportskog događaja pod nazivom „One run“. U pitanju je međunarodna trka u okviru koje će se trčati na kilometar, pet, 10 i 21 kilometar, čiji će akter biti i ekipa Sputnjika.
„One run“ je godišnji trkački događaj, koji postoji već sedam godina i stalno širi broj zemalja i kontinenata gde se trka održava u istom danu!
Do sada je čak dva puta uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći polumaraton sa sinhronizovanim startom na svetu (2020. i 2021. godine).
„Ove godine trčimo u Srbiji, Brazilu, Kamerunu, Rusiji, Kini, Egiptu, Nepalu i još mnogo zemalja!“, stoji na zvaničnom sajtu trke.
Ideja je ne samo da se trči, već i da se uživa u trci.
„Hodaj ili trči! Događaj je otvoren za sve, zato su dostupne četiri distance. Ne zaboravi da uživaš, ovo nije samo takmičenje u brzini, već za neke izazov, a za druge slavljenje pokreta! Što nas je više – bliži smo Ginisovom rekordu“, stoji na sajtu.
Koji su principi i vrednosti „One run-a“?
„Ujedinjenje. Okupljamo sve one koji su strastveni prema sportu i aktivnostima na otvorenom! Pristupačnost. Težimo tome da amaterski sportovi budu pristupačni masama i da ne zahtevaju velike izdatke. Zdravlje. Kvalitativno poboljšavamo život svesnim izborom zdravih stilova života i pozitivno utičemo na društvo“.
Ako ste avanturističkog duha i volite zdrav život, pridružite se.
Ekipa Sputnjika je spremna za današnji izazov.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SPORT
„Iste boje, ista vera“ – Stanković oduševio Ruse /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala