- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dobre vesti za Zvezdu i Partizan: Valensiji se smeši ispadanje iz Evrolige

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2024
Pratite nas
Dok Crvena zvezda i Partizan igraju finale ABA lige, jednim delom mozga razmišljaju o tome da li će igrati Evroligu sledeće sezone. Postoji mogućnost da igraju i jedni i drugi, a ona se povećava informacijom da bi Valensija mogla u Evrokup.
Naime, mediji na Iberijskom poluostrvu pišu da postoje velike šanse da Valensija naredne sezone ne igra najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi.
Španski "Relevo" objavio je opširan tekst na ovu temu.
„Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, 'Roig Arenu'. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi“, piše Relevo.
Podsećanja radi, u toku je finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, a trenutno crveno-beli vode sa 2:0.
Treća utakmica igra se u nedelju od 20 časova i 30 minuta, a domaćin će biti Partizan.
Ostaje da se vidi da li će u Evroligu otići samo šampion ABA lige, ili će bez obzira na ishod finalne serije oba tima i naredne sezone igrati elitno takmičenje.
Ćabi Alonso - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2024
SPORT
Čudesan podvig Alonsove „bande“ – šampion Bundeslige bez poraza u sezoni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala