- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odbio je Novaka – a onda ga pobedio: Čudesnu bajku Čileanca prekinuo Zverev

© AP Photo / Andrew MedichiniAlehandro Tabilo
Alehandro Tabilo - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
Pratite nas
Alehandro Tabilo nije uspeo da napravi još jednu senzaciju, prvi finalista mastersa u Rimu je Aleksandar Zverev koji je Čileanca savladao rezultatom 1:6, 7:6, 6:2.
Poraz Novaka Đokovića u trećem kolu Rima bio je veliko iznenađenje, ali Alehandro Tabilo uopšte nije bio lak protivnik što je Čileanac i dokazao jer je posle srpskog asa eliminisao redom i Karena Hačanova, Žižen Ženga i zatim je delovalo da bi isto mogao da uradi Aleksandru Zverevu.
Ipak, nemački teniser uspeo je da se vrati posle lako izgubljenog seta i da napravi preokret. Međutim, ono što Saši neće poći za rukom jeste da se više priča o njemu jer je Tabilo ipak najveće iznenađenje mastersa u italijanskoj prestonici.
Tabilo se plasirao u prvo masters polufinale u karijeri, a pre toga je uradio nešto što bi retko koji igrač uradio i ne, ne radi se o pobedi nad Novakom nego o tome kako je odbio najboljeg tenisera sveta.
Novak je sa svojim timom vrlo dobro bio upućen u tenis čileanskog tenisera koji je pre mastersa u „večnom gradu“ osvojio težak ATP čelencer u Francuskoj.
Kako su preneli čileanski mediji srpski as je posle mastersa u Madridu uputio poziv Tabilu da provede sa njim četiri dana u Crnoj Gori. Srpski as želeo je da pokrije sve troškove, a jedini Alehandrov zadatak bio je da trenira sa najboljim na svetu i to je odbio!
Ovu odluku doneo je zbog oca koji je smatrao da ne bi bilo dobro da ga Novak potpuno prouči i nauči kako on igra. Nije prošlo mnogo, Đoković i Tabilo su se sreli u trećem kolu Rima i prvi reket sveta zaista nije znao kako da se nosi sa Čileancem.
Iako do polufinala nije izgubio ni set iskustvo Aleksandra Zvereva je presudilo i nemački teniser je taj koji će se boriti za titulu protiv pobednika duela Nikolas Đari- Tomi Pol.
Samed Baždar - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
SPORT
Srpski fudbaler se hitno oglasio zbog laži da odlazi iz reprezentacije: „Imam samo srpski pasoš“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala