- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović: Mnogo, baš mnogo smo promašili

© Foto : ABA liga / Cedevita Olimpija / Aleš FevzerŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle drugog vezanog poraza njegove ekipe od Crvene zvezde (80:73) u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, a ukupno petog u nizu od večitog rivala u svim takmičenjima, da ne želi da priča o eventualnoj majstorici.
On je naveo da razmišlja samo o trećoj utakmici koja je na programu u nedelju od 20.30 u Areni.
„Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, stekli su veliku prednost u finalnoj seriji. Dugo smo bili u utakmici, držali se odlično, ali smo u nekim situacijama promašili mnogo otvorenih šuteva, a imali smo i neke brzoplete reakcije. Dozvoljavali smo Zvezdi previše lakih poena, u prvom poluvremenu smo tri puta pravili koš-faul", rekao je Obradović na konferenciji za medije.
Trenera Partizana upitali su i šta je neophodno da se Partizan vrati u finalnoj seriji i stigne do eventualne pete utakmice.
„Nećemo da pričamo o petoj utakmici, pred nama je treća u kojoj ćemo pokušati da promenimo ono što je bilo loše i pobedimo pred našim navijačima. Igračima ništa ne zameram, nismo imali hladnu glavu, previše smo promašili otvorenih šuteva i to nas je koštalo", dodao je Obradović.
Imao je i opservaciju na partiju kapitena Kevina Pantera koji je ponovo podbacio.
„Da li je momenat da se na odgovornost pozove Kevin Panter? Analiziraćemo utakmicu, ali ja uvek verujem svojim igačima. Nekada odigrate dobro, nekada ne. Moramo da ostanemo zajedno i da se borimo do kraja. Ponavljam još jednom, promašili smo, mnogo, baš mnogo šuteva iz otvorenih pozicija. Fokus je na narednom duelu, očekujem da koncentracija bude na željenom nivou, očekujem da budemo mnogo efikasniji u situacijama kada napravimo otvorenu poziciju“, naglasio je Obradović
Čestitao je Obradović domaćinu na atmosferi, utakmica pred 7.867 navijača Zvezde je protekla bez incidenata.
„Čestitam Crvenoj zvezdi i njenim navijačima na fenomenalnoj atmosferi i podršci njihovoj ekipi, a ove uvrede koje su uobičajene to će novinari apostrofiraati. Ja ću apelovati na naše navijače da nikoga ne vređaju i da bodre naš tim u čemu su najbolji", zaključio je Obradović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala