Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić u Kotoru o rezoluciji o Srebrenici: Svako neka donese odluku, ponašaćemo se u skladu sa tim

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Kotoru da nema nikakvu poruku za Crnu Goru po pitanju rezolucije o Srebrenici, navodeći da svako treba da donese svoju odluku, a da će se Srbija u skladu sa tim ponašati u budućnosti.
„Tako da, svako neka donese svoju odluku i u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti“, rekao je Vučić uoči početka samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija“ u Kotoru.
On je tako odgovorio na pitanje novinara šta će poručiti Crnoj Gori kada je reč o rezoluciji o Srebrenici.
„Nemam nikakvu poruku, to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će se postaviti po tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Imaju oni neke druge ovde koji će da govore kako i šta očekuju. Mi to ne radimo, ništa. Mi znamo šta je naš odnos po tome“, rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je naveo da ima jedno pitanje na koje niko nema odgovor.
„A kakav je smisao toga danas? Pošto nam govore i ovo se ne odnosi na Crnu Goru, već na sve druge. A kakav je smisao te rezolucije? Kažete, nije nametanje kolektivne krivice. Nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena presudama, o čemu se tu drugo radi pošto se ne pominje se ni jedno ime u samoj rezoluciji. Tako da, svako neka donese svoju odluku u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti“, naglasio je Vučić.
Vučić je, takođe, rekao da Srbija i pre članstva u Evropskoj uniji može da ostvari važne rezultate i dobru korist za građane.
On je dodao da teškim reformama možemo da se približimo tržištu EU, koje je značajno za Zapadni Balkan.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala