- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Briljantni Dončić želi finale sa Jokićem! /video/

© AP Photo / LM OteroJokić i Dončić
Jokić i Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Dalasa pobedili su u petoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige Oklahomu u gostima 102:94 i poveli sa 3-2 u seriji, predvođeni briljantnim Lukom Dončićem.
Sa druge strane, Boston je kod kuće savladao Klivlend 113:98 i ukupnim rezultatom 4-1 u seriji plasirao se u finale Istočne konferencije.
Na dobrom putu ka finalu nalazi se Dalas kome za to nedostaje još jedna pobeda, kao i Denveru u seriji protiv Minesote.
Denver, predvođen Nikolom Jokićem, prvu šansu za pobedu u seriji imaće na gostujućem terenu u Mineapolisu, a Mevsi na svom u Teksasu. Za tu su se privilegiju izborili pošto su napravili brejk pobedom u Oklahomi i to na krilima fantastičnog Slovenca.
Luka Dončić je treći put u ovogodišnjem plej-ofu došao do tripl-dabl učinka. Meč je završio sa 31 poenom, 11 asistencija i 10 skokova.
Fantastičnim potezom 55 sekundi pre kraja Dončić je kod rezultata 99:90 ugasio poslednji tračak nade protivniku da bi mogao da se vrati. Treći kandidat za ovosezonskog MVP Šaj Gildžus Aleksander istrčao je kontru, ali mu je Dončić lupio spektakularnu blokadu i tako sprečio rivalada smanji na sedam poena razlike.
Dalas je gotovo sve vreme imao prednost, najviše 18 poena (89:71), ali je dozvolio protivniku da se serijom 12-1 vrati u meč i smanji na -7. Ipak, domaćin nije mogao do potpunog preokreta i Mevsi su došli do kapitalne prednosti.
Pored Dončića Džons je postigao 19 poena, Kajri Irving 12, a po dabl-dabl imali su Lajvli sa 11 poena i 10 skokova i Pi Džej Vošington sa po 10 poena i skokova. Na drugoj strani Gildžes Aleksander je meč završio sa 30 poena, osam asistencija i šest skokova, a pratili su ga Holgrem sa 13 i Dort sa 12 poena.
Šesti meč igra se u noći subote na nedelju u Dalasu, dok taj duel neće igrati Boston i Klivlend jer su Seltiksi ostvarili i četvrtu pobedu u seriji sa 113:98 čime su se plasirali u finale konferencije.
Na kraju je bio rezultat 4:1 za Tejtuma i kompaniju, a upravo je krilni igrač prednjačio sa 25 poena, 10 skokova i devet asistencija. Sjajno ga je pratio Horford sa 22 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Mobli je bio raspoložen sa 33 poena i sedam skokova, dok je Markus Moris zabeležio 25 poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala