- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija posle drame u Subotici dobila novog člana ABA lige

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićSpartak - Vojvodina
Spartak - Vojvodina - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Spartaka iz Subotice osvojili su ABA 2 ligu i plasirali su se u ABA 1 rang takmičenja posle pobede nad Vojvodinom u drugoj utakmici serije od 80:74.
Spartak je dobio i prvi duel sa jednim poenom razlike, a posle dve utakmice gledala se ukupna razlika. Subotičani su svakako slavili u oba duela i plasirali se u ABA ligu.
Subotičani će prvi put igrati ABA ligu, u novoj sezoni ABA lige nastupaće 16 umesto dosadašnjih 14 klubova, sve ekipe iz ove sezone takmičiće se i sledeće, njima će se pridružiti Dubai i Spartak.
Preko 4.000 gledalaca gledalo je ovaj meč, a vredno napomene je da su ulaznice bile rasprodate još nedelju dana pre početka utakmice.
Zanimljivo je da je pobednik ovog duela dobio direktnu ulaznicu za ABA ligu za sledeću sezonu.
Prevagu na tasu Spartaka doneli su Filip Barna sa 21-im, Nemanja Gordić sa 11, Marko Tejić sa 10, Vil Mozli sa devet poena. Kod Vojvodine, Džared Armon Kaningem je postigao 28, Uroš Banjac 14, Petar Rakićević i Boško Bumbič po osam poena.
Duel je trajao više od dva i po sata, a pamtiće se i po isključenju Željka Rebrače, prvog čoveka Vojvodine, koji nije bio zadovoljan suđenjem.
Vojvodina je imala šansu, prišla je na zaostatak od jednog poena na 26 sekundi pre kraja, ali je Barna pogodio i posle toga je Spartak stigao do novog trijumfa.
Izabranici Vladimira Jovanovića su i okupljeni sa idejom da se domognu ABA lige, a sada su to i uspeli.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
SPORT
Novak i Nikola – najbolji koje je Srbija imala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala