- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Antonov: Tvrdnje Vašingtona o ruskoj pretnji američkim izborima ─ deo informacionog rata

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u SAD Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Tvrdnje direktora američke Nacionalne obaveštajne službe Avril Hajns o postojanju pretnje američkim izborima iz Rusije deo su agresivnog informacionog rata protiv Moskve, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
„Ovakve insinuacije predstavljaju deo agresivnog informacionog rata SAD protiv Ruske Federacije. U svim sopstvenim problemima oni paranoično pokušavaju da vide ‘ruku Kremlja’. Baza dokaza je prazna. Lokalne obaveštajne službe nemaju ni jednu jedinu činjenicu. Istovremeno su i sami intenzivirali neprijateljske operacije koristeći informacione i komunikacione tehnologije“, istakao je Antonov, komentarišući izjavu direktora američke nacionalne obaveštajne službe Avril Hajns.
Antonov je naglasio da su se „Amerikanci sami povukli“ iz kontakata sa Rusijom.
„U ovim uslovima, dobar savet Vašingtonu je da obrati pažnju na nedavno pokretanje, na rusku inicijativu, globalnog međuvladinog registra kontaktnih punktova za razmenu informacija o kompjuterskim napadima. Zadatak ovog mehanizma je da olakša profesionalnu saradnju između država u identifikaciji izvora zlonamernih dejstava u informacionom prostoru“, dodao je ambasador.
Hajns je ranije u odboru Senata nazvala Rusiju najaktivnijom pretnjom američkim izborima.
„Najznačajniji strani igrači koji se bave delatnostima usmerenim na aktivni uticaj na SAD u vezi sa izborima su Rusija, Kina i Iran. Rusija je, između ostalog, i dalje najaktivnija pretnja našim izborima u inostranstvu“, rekla je ona, govoreći na saslušanju odbora za obaveštajne poslove američkog Senata.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala