Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin za Sputnjik o atentatu na Fica: Na Zapadu se drugačije uverenje kažnjava - sankcijama ili metkom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPotpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
Suština mržnje protiv Fica jeste bila njegova politička orijentacija. Na Zapadu je drugačije političko uverenje kažnjivo, kažnjava se na razne načine. Nekad vas stave pod sankcije, nekad pucaju u vas, rekao je za Sputnjik potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin povodom atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.
Kako je naveo, rano je da govorimo o pravim motivima atentata i šta se zapravo desilo.
„Istinu ćemo znati vremenom, ali ono što jeste činjenica i što ostaje kao činjenica jeste neverovatna mržnja i kampanja koja se protiv gospodina Fica vodila godinama u Slovačkoj, ali i u čitavoj Evropi. Suština mržnje protiv njega jeste bila njegova politička orijentacija. Saznaćemo da li atentat neposredno sa tim ima ili nema veze, ali da je ovo što se desilo sasvim sigurno dobrim delom posledica mržnje i posledica medijske kampanje koja je vođena protiv gospodina Fica – to je bez svake sumnje. Znate, na Zapadu je drugačije političko uverenje kažnjivo, kažnjava se na razne načine. Nekad vas stave pod sankcije, nekad pucaju u vas“, rekao je Vulin.
Na pitanje kako bi ovaj događaj mogao da utiče na stav Slovačke po pitanju rezolucije o Srebrenici, Vulin je rekao da se nada da tu neće biti promena.
„Ja se nadam da će Slovačka na prvom mestu ostati jedna od zemalja nepriznavača takozvanog Kosova i gospodin Fico je tu zaslužio večnu zahvalnost srpskog naroda upravo time što je čvrsto i tvrdo bio na strani Srbije i nije dozvolio da se prizna ta lažna država Kosovo. Nadam se da se zbog ovoga prave slovačke patriote neće uplašiti, da se neće pokolebati, da neće pomisliti da je ovim užasnim aktom poništeno njihovo pravo da veruju u ono u šta veruju i da misle ono što misle“, dodao je Vulin.
Nada se, kako kaže, da će slovački premijer preživeti.
„Nadam se da će na dobro slovačkog naroda nastaviti da vodi slovačku državu baš kao što su želeli slovački građani, a ne kao što su želeli oni koji su inače Fica hteli da vide ili u zatvoru, ili mrtvog ili da ga sruše na ulici“, zaključio je Aleksandar Vulin.
Ranjeni premijer Slovačke Robert Fico - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
SVET
Slovački ministar odbrane: Atentat na Fica unapred planiran; Podignuta optužnica protiv napadača
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala