- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Kazanju se održava ekonomski forum „Rusija – islamski svet: Kazanjforum“

© ANO "Direkciя sportivnыh i socialьnыh proektov" / Uđi u bazu fotografijaMeđunarodni ekonomski forum „Rusija – islamski svet: KazanjForum“
Međunarodni ekonomski forum „Rusija – islamski svet: KazanjForum“ - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
U Kazanju se održava Međunarodni ekonomski forum „Rusija – islamski svet: KazanjForum“, čiji program obuhvata 125 tematskih panel diskusija u 12 različitih oblasti.
Forum se održava u Međunarodnom izložbenom centru „Kazanj Ekspo“ i trajaće do 19. maja. Kako se navodi, ključna tema je „Poverenje i saradnja“.
Poslovni program će objediniti 12 oblasti: međunarodna saradnja, ekonomija, turizam, biznis, nauka i tehnologija, islamske finansije i investicije, sport i druge. Program obuhvata 125 tematskih panela uz učešće stručnjaka iz ruskih regiona, zemalja Organizacije islamske saradnje i drugih zemalja, saopštili su organizatori.
U okviru foruma će, između ostalog, biti održana međunarodna konferencija grupe za stratešku viziju „Rusija – islamski svet“ na temu pravednog multipolarnog svetskog poretka i bezbednog razvoja, sastanak stručnog saveta o sprovođenju eksperimenta o partnerskom finansiranju, Panel diskusije će voditi Međunarodni forum trgovinsko-industrijskih komora islamskih zemalja i Ruski izvozni centar. Održaće se sastanci međuvladinih komisija.
Plenarna sednica će biti održana održati 17. maja. Eksperti će razmotriti izglede za saradnju Rusije i zemalja Organizacije islamske saradnje u različitim oblastima i sumirati rezultate foruma.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala