- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sukob đaka Desete i Treće beogradske gimnazije, povređen nastavnik koji je pokušao da ih razdvoji

© Sputnik / Lola ĐorđevićŠkolsko dvorište Treće beogradske gimnazije
Školsko dvorište Treće beogradske gimnazije - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
U sukobu učenika Desete gimnazije i Treće beogradske gimnazije jedan od aktera teško je povredio nastavnika koji je pokušao da ih razdvoji.
Forum beogradskih gimnazija osudio je incident u Trećoj beogradskoj gimnaziji istakavši da od nadležnih organa očekuje da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani.
Nastavnik Treće beogradske gimnazije teško je povređen u jučerašnjem incidentu kada je pokušao da razdvoji đake njegove škole i Desete gimnazije koji su se sukobili.
„Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rešavanju problema koji izjeda srpski prosvetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje“, naveo je Forum beogradskih gimnazija u saopštenju.
Kao odgovorne, Forum jednako vidi i one koji odlučuju, kao i one koji učestvuju u donošenju odluka.
„Stiče se utisak kao da ne znamo da će posle 16. maja doći 17. maj, kao što je posle 3. maja došao 4. maj, a mi smo i tada stajali nemi i zbunjeni i pitali se kako nam se ovo desilo, a onda smo počeli olako da obećavamo rešenja za izlazak iz krize, međutim, umesto izlaska iz krize jasno je da smo godinu dana kasnije svi zajedno doprineli da 'od kolevke pa do groba, najnesigurnije postane đačko doba', a rešenja ni na vidiku“, zaključuje se u saopštenju, preneo je RTS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala