- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin osudio atentat na slovačkog premijera

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram predsedniku Slovačke zbog atentata na premijera te zemlje Roberta Frica.
„Sa ogorčenjem sam primio vest o atentatu na slovačkog premijera Roberta Frica, ovaj monstruozni zločin ne može imati nikakvo opravdanje“, navodi se u telegramu ruskog lidera.
On je istakao da poznaje Fica kao hrabrog čoveka jakog duha i da se nada da će mu te osobine pomoći da izdrži ovu tešku situaciju.
Napad na Fica osudila je i portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Premijeru Slovačke Robertu Ficu želimo brz oporavak. Znamo ga kao prijatelja Rusije, koji se u ovom dramatičnom istorijskom trenutku, prekretnici u istoriji čovečanstva, ne plaši da izrazi svoje stanovište koje se često ne poklapa sa mejnstrimom kolektivnog Zapada“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.
Na premijera Slovačke Roberta Fica, koji se više puta protivio isporukama oružja Ukrajini i njenog članstva u NATO-u, izvršen je pokušaj atentata. Ranjen je u grudi i stomak. Premijer je u teškom stanju helikopterom prebačen u bolnicu. Prema navodima slovačkih medija, on je operisan i trenutno je njegovo stanje stabilno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala