- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najava okršaja Srbije i Amerike: „Biće to duga utakmica“

© AP Photo / Doug McSchoolerNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
Nikola Jović, mladi košarkaš Majamija, govorio je za sajt FIBA o susretu Srbije i Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama, a njegove prve prognoze su da će to biti duga utakmica.
Doprinos na Svetskom prvenstvu u košarci, gde je Srbija stigla do srebrne medalje, dao je i mladi Nikola Jović koji je tokom celog Mundobasketa bio veoma emotivan.
Pokazao je koliko mu je stalo do nacionalnog dresa, a sada je i podsetio na to sa kakvim ambicijama su Orlovi otišli u Manilu.
„Prošle godine za Svetsko prvenstvo, naš cilj je bio da damo sve što možemo i vidite gde smo završili“, rekao je Jović.
Videli su Orlovi koliko daleko mogu da odu i zato se sada nadaju i medalji sa Olimpijskih igara.
„Naravno, medalja je nešto čemu se zaista težimo. Želimo nešto da osvojimo. Ali, nikad se ne zna. Postoji mnogo faktora koji treba da idu nam idu u prilog kako bismo osvojili medalju. Daćemo sve što imamo i videćemo kuda će to da nas vodi“, rekao je Jović.
Sa posebnom pažnjom čeka se meč Srbije i Sjedinjenih Američkih Država koji je zakazan za 28. jul u okvoiru grupne faze Igara.
„Imaće sjajan tim. Biće duga utakmica. Ne znam da li ćemo mi ili neko drugi da ih pobedi i da li će iko da ih pobedi. Videćemo. Kao što sam rekao, biće zanimljiv turnir“, rekao je Jović.
Talentovani srpski košarkaš imao je odličnu sezonu u Majamiju. Utakmice je počinjao kao starter, a od trenera Erika Spolstre redovno su stizale pohvale na njegov račun.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Jokić je najbolji u plej-ofu: Stigao do brojki koje niko nema
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala