- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nikola zna sve odgovore“

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je da će Nagetsi ići na pobedu protiv Minesote u šestoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, a njegov trener Majk Meloun nije štedeo pohvale na račun srpskog igrača.
Košarkaši Denvera poveli su 3:2 protiv Minesote u polufinalu plej-ofa Zapada, pošto su na domaćem terenu pobedili rezultatom 112:97. Polufinalna serija se igra na četiri pobede.
Jokić je briljirao na meču protiv Minesote, pošto je postigao 40 poena i imao je 13 asistencija i sedam skokova. Denver je gubio 2:0 u seriji, ali je posle tri uzastopne pobede stigao nadomak plasmana u finale Zapadne konferencije NBA lige.
"Mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Kao što jedan od mojih dobrih prijatelja, Majk Miler, kaže: 'Pusti i uživaj u momentu'", izjavio je Jokić.
Naredna utakmica biće odigrana za dva dana u Mineapolisu. Košarkaši Denvera brane titulu u NBA ligi.
"Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu", istakao je Jokić.
Trener Denvera Majkl Meloun pohvalio je igru srpskog košarkaša.
"Njegova košarkaška inteligencija je neverovatna, verovatno bi trebalo da je u Mensi. Nikola zna sve odgovore na sve što mu daš, individualno i tokom igre. Ne pravi problem, ne forsira ništa, samo čita igru i morate da reagujete na njega. Upisao je 13 asistencija, to je nesebičnost i inteligencija. On je definicija igračke veličine, jer čini sve oko njega boljima", rekao je Meloun na konferenciji za medije.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
SPORT
Jokićeva škola košarke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala