- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić podigao trofej i odigrao sam protiv svih za spektakularni preokret! /video/

© AP Photo / Abbie ParrNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta, odigrao je spektakularnu utakmicu za Denver koji je vodio do treće uzastopne pobede nad Minesotom za preokret u plej-of seriji NBA lige.
Jokić je briljirao sa 40 poena, 13 asistencija i sedam skokova, bez izgubljene lopte i time obezbedio trijumf Denveru rezultatom 112:97.
Jokićevom spektakularnom partijom Denver je upisao treću pobedu u nizu čime je preokrenuo seriju u svoju korist posle startna dva poraza i to oba na svom parketu.
Nije dozvolio Jokić da se to ponovo desi, posle duplog trijumfa u gostima obezbedio je pobedu svom timu u domaćoj hali na radost gotovo 20.000 gledalaca.
Pre toga je treći put u karijeri dobio trofej s imenom slavnog Majkla Džordana za najboljeg igrača NBA lige (MVP), a potom je i pokazao svima zašto s pravom nosi takav status.
Gosti su imali prednost u prvoj deonici, Denver je jurio mali zaostatak i uspeo je da ga dostigne u samom finišu da bi na poluvremenu stigao do šest poena prednosti.
Jokić je trećoj četvrtini preuzeo kontrolu, upisao je čak 16 poena u tom kvartalu za dvocifreno vođstvo Denvera koje je ekipa zadržala do kraja meča za treću pobedu u seriji.
U momentima dok je Jokić bio na klupi Minesota se vratila na deset poena zaostatka (90:80), ali se potom srpski košarkaš vratio na teren i trojkom u lice četvorostrukog najboljeg defanzivca NBA lige Rudija Gobera stavio tačku na utakmicu i potvrdio svoju neverovatnu partiju.
Jokić do finiša meča nije imao preveliku podršku saigrača, ali su oni ipak uspeli da odigraju solidne partije.
Prvi među njima bio je Eron Gordon sa 18 poena, deset skokova i pet asistencije, Kentavijus Koldvel-Poup i Džamal Marej su imali po 16, a Kristijan Braun je sa klupe ubacio deset, dok je Majkl Porter podbacio i imao je svega šest poena.
Na drugoj strani Karl-Entoni Tauns je imao 23 poena, Entoni Edvards je zaustavljen na 18, koliko je imao i Rudi Gober uz 11 skokova.
Do treće pobede u seriji i vođstva od 3-2 stigla je i ekipa Njujorka koja je sa 121:91 savladala Indijanu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala