- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Oglašena prodaja stare šećerane na Čukarici, početna cena 680,7 miliona dinara

CC BY-SA 3.0 / Dungodung/Wikipedia / Deo kompleksa stare šećerane
Deo kompleksa  stare šećerane - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2024
Pratite nas
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju „Prve srpske fabrike šećera Dimitrije Tucović 1898“ iz Beograda, po početnoj ceni od oko 680,7 miliona dinara.
Nepokretna imovina stare šećerane na Čukarici u ulici Radnička 3 u Beogradu prodaje se metodom javnog nadmetanja koje će biti održano 11. juna u 12 sati na adresi ALSU u Beogradu.
Predmet prodaje stečajnog dužnika je imovinska celina koju čine građevinski objekti na lokaciji Radnička 3, odnosno upravna zgrada, porodična stambena zgrada -diskont sa stanovima, zgrada digestije, glavna hala i kockara, magacin rezanaca, još jedna zgrada, Andonović magacin, zgrada za skupljanje repe, sušara rezanaca, kao i garaža.
Na prodaju su i kesoni za melasu i mazut, vatrogasno spremište sa garažom za lokomotivu, crpna stanica za prljavu industrijsku vodu, pretovaračka stanica za melasu, vaga, portirnica "kod Jugopetrola" i potencijalno pravo na zemljištu prema sukorisničkom udelu stečajnog dužnika na lokaciji Radnička 3, sa pravom korišćenja u korist AD Industrija špirita i kvasca Vrenje Beograd.
U oglasu je navedeno da u slučaju da Republika Srbija, kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, iskoristi to pravo i prihvati postignutu cenu na javnom nadmetanju, kupoprodajni ugovor će biti zaključen sa Republikom Srbijom, a depoziti vraćeni učesnicima javnog nadmetanja, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala