- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Međedović propustio šansu karijere – poraz od Medvedeva u spektakularnom duelu

© AP Photo / Andrew MedichiniHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi teniser iz Srbije, propustio je veliku šansu da se plasira u osminu finala turnira u Rimu i upiše najveću pobedu u karijeri. Najbolji igrač iz Rusije Danil Medvedev je, uprkos povredi, bio prejak rival za Međedovića i savladao ga je posle tri seta velike borbe sa 7:6, 2:6, 7:5.
Međedović je kao 121. teniser sveta bio u podređenom položaju u odnosu na četvrtoplasiranog Medvedeva, ali je prikazao odličnu partiju sve dok ga iskusni Rus nije uveo u svoj režim igre i na kraju savladao u trećem, odlučujućem setu.
Međedovića je impresionirao start duela, Medvedev je to iskoristio i odmah napravio brejk koji je čuvao sve do osmog gema.
Momak iz Novog Pazara je u tom periodu uspeo da stigne do dve brejk lopte i iskoristi prvu, ali je poklekao u nastavku.
Dobro se branio, spasao je tri brejk šanse za rivala, došao do izjednačenja, ali je potom izgubio dva poena čime je Rus stekao novu prednost i šansu da servis-gemom završi set.
Dobio je Međedović prva dva poena, drugi veoma sportskom reakcijom Medvedeva koji je priznao da je promašio i nije želeo da sudija bude taj koji će proceniti o ispravnosti poteza.
Hamad je dobar zalet krunisao sa dve brejk lopte i već prvu je iskoristio za izjednačenje na 5:5.
Spektakl su priredili u narednom poenu, Medvedev je nadmudrio mlađeg kolegu, ali se Međedović nije dao i potvrdio je brejk za prednost od 6:5, a potom je stigao i do brejk i set lopte.
Dug poen Međedović je pokušao da završi drop udarcem koji je završio daleko u autu, Medvedev je iskoristio priliku za prednost, a zatim je i završio gem za odlazak u taj-brejk.
Poveo je Medvedev sa 4:2, Hamad je izjednačio, ali je napravio dve velike greške i dozvolio dve set lopte za ruskog tenisera koji je duplom servis greškom dao novu šansu Međedoviću.
Nije mladi teniser iz Srbije uspeo da nastavi set, posle 64 minuta je okončao uvodni period u svoju korist.
Čak četiri brejk lopte propustio je Međedović na početku drugog seta, ali je u trećem gemu iskoristio prvu i potom poveo sa 3:1.
Imao je Hamad ponovo dve brejk šanse u petom gemu, Medvedev je odbio nalet i smanjio rezultat, ali je Međedović naredni gem dobio bez problema za održavanje razlike od dva gema koju je povisio posle sedmog novim brejkom za 5:2.
U osmom nije bilo dileme, Međedović je bio briljantan i izjednačio je u setovima na 1-1.
Nije dozvolio Medvedev da se nastavi sa brejkovima, dobio je prvi gem na svoj servis u trećem setu, potom i zapretio, Međedović je odlično reagovao i odbio nalet, a u narednom gemu Rus je bio siguran za vođstvo od 2:1.
Međedović je poklekao u četvrtom gemu, dozvolio je Medvedevu brejk loptu, a iskusni Rus je svoju šansu iskoristio za prednost koju je potom i ubedljivo potvrdio za vođstvo od 4:1.
Hamad je uhvatio ritam u šestom gemu, u sedmom je osvojio prva dva poena, došao je potom do dve brejk prilike i iskoristio je prvu čime je anulirao zaostatak za renomiranim rivalom jer je potvrdio brejk za 4:4.
Sa dva brza poena u devetom gemu delovalo je da Međedović može do brejka, Medvedev je uspeo da se vrati i povede sa 5:4 što je momka iz Novog Pazara stavilo pod imperativ dobijanja narednog gema, što je i učinio za novi egal na 5:5.
Bez izgubljenog poena Medvedev je poveo sa 6:5 i ponovo prebacio pritisak na Međedovića kome je ruka zadrhtala pa je Rus obezbedio prvu meč loptu koju je i iskoristio za konačnih 7:5 u trećem setu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala