Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Borelj: Srbija se uskladila sa merama EU u vezi sa situacijom u Mjanmaru

© Sputnik / Alekseй VitvickiйZastave EU u Briselu
Zastave EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2024
Pratite nas
Srbija se uskladila sa odlukom Saveta EU o produženju restriktivnih mera EU u vezi sa situacijom u Mjanmaru, navodi se u danas objavljenom saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja.
Kako se dodaje, Savet je 26. aprila odlučio da bi odluka o restriktivnim merama trebalo da se produži za još godinu dana i da je potrebno da se izmene upisi za 19 osoba koja se nalaze na spisku fizičkih i pravnih lica, subjekata i organa koji podležu restriktivnim merama, navedenim u aneksu te odluke.
Sa ovom odlukom, pored Srbije, uskladile su se i ostale zemlje kandidati za članstvo u EU - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina, Moldavija, Bosna i Hercegovina i Gruzija, dodaje se u saopštenju Borelja, objavljenom u ime EU.
Sa odlukom su se uskladile i zemlje Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu - Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, kao i Jermenija.
"One će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta. Evropska unija prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je", navodi se u saopštenju Borelja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala