- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Iza terorističkog napada na Belgorod stoje kijevski režim i njegovi zapadni sponzori

© Sputnik / Anton Vergun / Uđi u bazu fotografijaGranatiranje Belgoroda
Granatiranje Belgoroda - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2024
Pratite nas
Iza terorističkog napada na Belgorod stoji zločinačka grupa predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i njeni zapadni sponzori, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Ciljano granatiranje civila, civilne infrastrukture, stambenih zgrada, bolnica, škola, društvenih objekata postalo je 'stil' zločinačke grupe Zelenskog, iza koje stoje zapadni sponzori“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da je teroristički napad u Belgorodu još jedna krvava karika u lancu zločina kijevskog režima.
Oglasio se i specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik, rekavši da napad na Belgorod predstavlja kršenje međunarodnog humanitarnog prava.
„Taj histerični teroristički akt, kada se gađa očigledno civilni sektor – to je zločin, kršenje međunarodnog humanitarnog prava“, rekao je Mirošnik u emisiji „Solovjov lajv“.
On je dodao da će izvršioci i oni koji daju zločinačka naređenja i donose političke odluke „sigurno biti na optuženičkoj klupi ako prežive“.
Belgorod i okolina našli su se na udaru masovnog granatiranja ukrajinskih snaga. Delovi jedne od oborenih raketa „točka-U“ pogodili su višespratnicu u Belgorodu, usled čega se u potpunosti urušio ulaz. Istražni komitet je saopštio da, prema preliminarnim informacijama, ima poginulih i povređenih.
Spasioci na mestu rušenja zgrade u Magnitogorsku - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2024
RUSIJA
Ukrajinske snage granatirale Belgorod: Pogođena višespratnica, 13 osoba poginulo, 20 povređeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala